Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nda portakallı lezzetler

09-04-2019

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’na portakallı lezzetler damga vurdu!

‘Nisan’da Adana’da 7’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’ kapsamında, kentteki restoranda, ‘Portakallı Lezzetler Yarışması’ düzenlendi. Kentin en önemli ürünlerinden narenciyenin, Adana’nın sevilen lezzetleriyle buluşturulmasının amaçlandığı ve bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Portakallı Lezzetler Yarışması’nda, beş farklı kategoride hazırlanan onlarca yemekler yarıştırıldı.
Beyhan Demirtaş’ın da jüri üyeliği yaptığı yarışmada ‘sıcak yemekler’ kategorisinde Mehmet Şahin Olgun, ‘soğuk yemekler’ kategorisinde Şükran İmral, ‘pasta’ kategorisinde Vedat Sevgi, ‘tatlı’ kategorisinde Yusuf Sezer Yüksel ve ‘içecek’ kategorisinde Yusuf Ekin Dönergüneş birinci oldu.

Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği üyelerinden 4 down sendromlu çocuk ve anneleri, hazırladıkları lezzetlerle yarışmaya katılırken, etkinlikte dernek üyeleri, dans gösterisi de gerçekleştirdi.

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu, Komisyon Başkanlığı yaptığı yarışmada, kentin en önemli tarım ürünlerinden narenciyeyi Portakal Çiçeği Karnavalı’nda farklı lezzetlerle buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. 

HÜRRİYET
 

Aynı kategoriden diğer haberler
Küresel ısınmanın sebep olduğu iklim değişikliği sebebiyle günümüzde severek tüketilen pek ço...
Liçi meyvesi Çin’in güneyinde, Hindistan, Vietnam, Filipinler gibi iklime sahip ülkelerde yetiş...
Ülkemizde Mersin’de üretilen ejder meyvesi yani pitaya güney illerimizdeki çiftçilere geli...
Geçen Pazar İzmir, İstanbul ve yurtdışından gelen şeflerle çok keyifli bir organizasyona ev sahipliği yaptı.+ F...
Sağlıklı besin kaynaklarından biriside muşmuladır. Mayhoş tadı ile her yiyenin gönlünü çalamayan bu mey...
Japon bilim insanlarının yaptığı açıklama çay ile ilgili çok çarpıcı bir gerçeği ortaya &c...
Okulların açılmasıyla kalabalık ortamda bulunan çocukların hastalıklardan korunması için bağışıklık sist...
Pandispanya yani pasta keki, pastanın taşıyıcı temelidir. Bütün pastaların katmanlarını oluşturan pandispanyanın y&...
Soframızdan eksik etmediğimiz turşunun tam da mevsimiyken birbirinden farklı ve lezzetli turşular kurmak istedik. Üsteli...
Her gün yeni “sağlıklı beslenme” kısıtlamaları ortaya çıkıyor. Ama tüm bu kurallar gerçek...
Damakta unutulmaz bir lezzet bırakmasının yanı sıra başta yüksek lif içeriği, potasyum, demir, folik asit ve kals...
Vitaminlerin, minerallerin vücudumuz için ne denli önemli olduğunu çocukluğumuzdan beri duyduklarımız...
Her ne kadar sağlıksız olduğu için uzak dursak da kızartmaların gönlümüzdeki yeri çok ama &ccedi...
Kinoa, chia tohumu, amarant, avokado ve daha niceleri... Son zamanlarda sağlıklı beslenme trendleri ivmesini hiç d&uum...
Magazin.com.tr derleme haberlerden oluşmaktadır. Yayınlanmasını sakıncalı gördüğünüz haberler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.