Akneye neden olan besinler nelerdir?

04-04-2019

Dr. Figen Akın, “Akne, bilinenin aksine sadece ergenleri ve genç yaştakileri değil, her yaşta etkili oluyor" dedi

Deri problemleri arasında en sık karşılaşılan hastalık olan akneler ile başa çıkmada beslenme alışkanlıkları önemli rol oynuyor. Karbonhidrat ağırlıklı beslenmenin akne oluşumunu hızlandırdığını söyleyen Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Akın, “Akne, bilinenin aksine sadece ergenleri ve genç yaştakileri değil, her yaşta etkili oluyor.

Cildin doğru temizlenmemesi ve beslenme alışkanlıkları gibi faktörler akneye neden oluyor. Akne sorunundan kurtulmak için Omega-3 ve Omega-6 oranı yüksek bir beslenme alışkanlığı benimsenmeli” dedi.

Aknenin yağ bezi aktivitesinde artış, yağ bezi kanallarının tıkanması ve bunun sonucunda bez kanallarında bulunan bakterilerinin sayısında yaşanan yükselme ile ortaya çıktığını belirten Dr. Figen Akın, kişinin beslenme alışkanlığı ile akne oluşumu arasında ciddi bir ilişki olduğunu söyledi.

Yapılan bilimsel çalışmalara göre Türkiye’de en fazla tüketilen karbonhidratın akne gelişiminde ve şiddetlenmesinde büyük etkisi olduğu belirtiliyor.

Yüksek karbonhidratın derinin erken yaşlanmasına da neden olduğunu belirten Dr. Akın, “Akneden korunmak için sebze, meyve ağırlıklı bir beslenme alışkanlığı benimseyerek bununla birlikte balık ve düşük karbonhidratlı besinlerin tüketilmesi, akneden korunma ve tedavisinde olumlu etkiler doğurur” dedi.

Akne sorununu vücuttan uzak tutabilmek için Omega-3 ve Omega-6 oranı yüksek bir beslenme alışkanlığının benimsenmesi gerektiğini söyleyen belirten Dr. Figen Akın şunları söyledi:

“Balık yağı, deniz ürünleri, keten tohumu, semizotu, ceviz, fındık, badem ve yeşil sebzeler Omega-3 ve omega-6 açısından zengin gıdaların başında gelmektedir.”

Süt tüketiminin akne oluşumuna etkilerinden bahseden Dr. Figen Akın, sütün birçok yönüyle vücuda olumlu etkisi olduğunu, ancak bol miktarda alınmasının bazı hormonların miktarını etkilediğini bunun da yağ bezelerinde ve yağ üretiminde artışa neden olduğunu dile getirdi.

Ayrıca sütün içeriğindeki yüksek iyot düzeyinin de akneyi alevlendirebileceğini belirten Dr. Figen Akın, “Bir diğer yönden vazgeçilemeyen çikolata, bilimsel çalışmlarda akneye direkt olarak bir etkisi olmadığı görülüyor. Ancak yüksek şeker oranı akne üzerinde olumsuz etkileri olduğu saptandı” dedi.

Alıntı:HaberTürk
 

Aynı kategoriden diğer haberler
İnsanlık 44 yılda hayvanların yüzde 60'ını yok etti! Dünya Doğayı Koruma Vakfı yetkilisi Mike Barrett "Uy...
Hedeflerinize ulaşmak için hazır olun. Hedefiniz ne olursa olsun onu elde etmek için bazı stratejiler var. Anl...
Aşık olmak, işinizde başarıya ulaşmak, spor yaparak vücudunuzu güzelleştirmek istiyor olabilirsiniz, bunların hepsi...
Ay'a ayak basan ilk insan olan ABD'li astronot Neil Armstrong'un eşyaları düzenlenen bir açık artırma...
Çevre bilimciler ilk kez dünya üzerinde denizde ve karada el değmemiş olarak nitelendirilecek bölgeleri...
İşte Hindistan cevizi yağının bilmediğiniz 15 faydası… Hindistan cevizi yağı orta zincirli yağ asitleri (MCFA)'n...
Uzmanlara göre, son dönemlerde görülen pek çok hastalığın nedeni, stres ve kaygı.Kişisel gelişim u...
Nöroloji Uzmanı Dr. Aylin Öztürk “Aşırı soğuk ya da sıcak hava, yüksek nem oranı, fazla kuru hava, ...
Sürekli yorgun ve halsiz hissediyorsanız nedeni aslında düşündüğünüzden çok daha farklı ...
Grip aslında sürekli karşılaşılan bir hastalık olduğu için kış aylarında doğal karşılanabiliyor. Ancak devam eden...
Yeni Vizyon 2071 Gençlik Derneği tarafından Erzurum’da düzenlenen Uçurtma Şöleni ve Genç...
Yazmak, okumaktan farklı olarak çok daha ayrıntılı ve bilinmeyen yönlerin ortaya çıkmasıyla sonuçla...
Fransız nanorobotik uzmanlar, yeni bir mikrorobot sistemi kullanarak dünyanın en küçük evini yaptı. Evi...
Kars gravyerinin ünü, Türkiye sınırlarını aşıp Hong Kong’a kadar ulaşıyor. Ona bu şöhreti kazandıra...
Magazin.com.tr derleme haberlerden oluşmaktadır. Yayınlanmasını sakıncalı gördüğünüz haberler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.