Eve Sinen Yemek Kokularından Kurtulmanın Doğal Yöntemleri

17-12-2018

Yemek pişirmek ne kadar keyifli bir iş olursa olsun kimi zaman eve sinen yemek kokuları canımızı sıkabiliyor. Bu kokulardan kurtulmanınsa doğal bazı yöntemleri var. İşte o yöntemler...

DEFNE YAPRAĞI İLE ÇÖZÜM:
Su dolu bir cezveye 4- 5 tane defne yaprağı ekleyin. Kısık ateşte kaynatın. Ocağı kapattıktan sonra kaynayan suyu dökmeyin, bir kenarda bekletin ve o güzel koku etrafa yayılmaya devam etsin. Hoş ve ferah kokusu olan defne yaprakları sinmiş yemek kokularının yerini alacaktır.

SİRKE VE LİMONLU SU KAYNATIN:
Etkili yöntemlerden biri de sirke ve limonlu su kaynatmak. Yemekten sonra sinmiş olan kokuyu yok etmek için bir cezveye 1 bardak su, bir miktar elma sirkesi ve bir adet limonu sıkarak kısık ateşte kaynatın. Bu yöntem ile eve sinmiş kokular tamamen yok olacaktır.

MUTFAKTA MUM YAKIN:
Pratik yöntemlerden biri olan mum yakmak yemek kokularını yok etmek için bir alternatiftir. Yemeğinizi pişirdikten sonra yanan mumu mutfağınıza koyun ve 15-20 dakika kadar bekleyin. Bu işlemi yemek yaparken de yapabilirsiniz. Mutfağınıza dekor amaçlı mum koyabilirsiniz ve yemekten sonra mumları yakmayı alışkanlık haline getirebilirsiniz.

LİMON KABUĞU YAKIN:
Mutfağınızda yaptığınız yemeğin ardından tüm eve sinen kokudan kurtulmak için limon kabuklarını yakmak etkili bir yöntem. Kızartma kokusu, balık kokusu gibi kokuları yok etmekte çözüm yaratan limon kabuklarını ocakta yakın. Kısık ateşte yanan limon kabukları ortama hoş bir koku yayacaktır. Kızartma veya balık gibi kokuların yerine ferah bir limon kokusu yerini alacaktır.

ÇAYI TAVADA KAVURUN:
Siyah çayı teflon bir tavada kavurun. Kavururken çıkan duman evdeki yemek kokusundan kurtulmanızı sağlayacaktır. Çıkan dumanın 5-10 dakika ortama yayılmasını sağladıktan sonra ocağı kapatın. Kavrulan çayı bir süre ocakta bekletin ki koku yayılmaya devam etsin. Bu pratik yöntem ile eve sinen yemek kokularından kurtulabilirsiniz.

Alıntı

Aynı kategoriden diğer haberler
Küresel ısınmanın sebep olduğu iklim değişikliği sebebiyle günümüzde severek tüketilen pek ço...
Liçi meyvesi Çin’in güneyinde, Hindistan, Vietnam, Filipinler gibi iklime sahip ülkelerde yetiş...
Ülkemizde Mersin’de üretilen ejder meyvesi yani pitaya güney illerimizdeki çiftçilere geli...
Geçen Pazar İzmir, İstanbul ve yurtdışından gelen şeflerle çok keyifli bir organizasyona ev sahipliği yaptı.+ F...
Sağlıklı besin kaynaklarından biriside muşmuladır. Mayhoş tadı ile her yiyenin gönlünü çalamayan bu mey...
Japon bilim insanlarının yaptığı açıklama çay ile ilgili çok çarpıcı bir gerçeği ortaya &c...
Okulların açılmasıyla kalabalık ortamda bulunan çocukların hastalıklardan korunması için bağışıklık sist...
Pandispanya yani pasta keki, pastanın taşıyıcı temelidir. Bütün pastaların katmanlarını oluşturan pandispanyanın y&...
Soframızdan eksik etmediğimiz turşunun tam da mevsimiyken birbirinden farklı ve lezzetli turşular kurmak istedik. Üsteli...
Her gün yeni “sağlıklı beslenme” kısıtlamaları ortaya çıkıyor. Ama tüm bu kurallar gerçek...
Damakta unutulmaz bir lezzet bırakmasının yanı sıra başta yüksek lif içeriği, potasyum, demir, folik asit ve kals...
Vitaminlerin, minerallerin vücudumuz için ne denli önemli olduğunu çocukluğumuzdan beri duyduklarımız...
Her ne kadar sağlıksız olduğu için uzak dursak da kızartmaların gönlümüzdeki yeri çok ama &ccedi...
Kinoa, chia tohumu, amarant, avokado ve daha niceleri... Son zamanlarda sağlıklı beslenme trendleri ivmesini hiç d&uum...
Magazin.com.tr derleme haberlerden oluşmaktadır. Yayınlanmasını sakıncalı gördüğünüz haberler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.