Evinde Kızartma Yenen Herkesin Bilmesi Gereken Pratik Bilgiler

17-12-2018

Pratik bilgiler köşemizde bugün yeryüzün en çok sevilen şeylerinden biri olan kızartma var. Hepimizin evinde yapılan, milyonlarca insanın sağlıksız demesine rağmen milyarlarca insanın tutkuyla yediği kızartma var.

Yiyeceğin çok fazla yağ çekmemesi için tavayı çok doldurmadan parça parça kızartabilirsiniz

Yağı ikinci kez bir kızartmada kullanmak için ince bir süzgeçten geçirebilirsiniz

Balık gibi güçlü kokuları kızarttığınız tavaları ilk olarak soğuk sudan geçirirseniz kokusunu daha kolay geçirebilirsiniz

Kızartma yapmadan önce tavaya çok az miktarda tuz ekerseniz yağın çevreye sıçramasını engelleyebilirsiniz

Patlıcan kızartmadan önce 5-10 dakika tuzlu suda bekletirseniz, kararmasını ve fazla yağ çekmesini engellersiniz

Tavuğun nar gibi kızarması için pişmeden önce üzerine tuzlu su sürebilirsiniz

Balıkların daha güzel kızarması için önce yıkayıp kuruladıktan sonra süte batırıp ardından una batırabilirsiniz

Patatesin çok daha çıtır çıtır olması için birkaç saat suda bekletebilirsiniz

Yeni aldığınız tavanın kızartmalara yapışmaması için, tavayı ilk olarak sirkeyle kaynatabilirsiniz

Kızartma yaparken işinizi kolaylaştırmak için chopstick’i yardıma çağırabilirsiniz

Tereyağını kızartırken yanmaması için 1-2 damla zeytinyağı ekleyebilirsiniz

Alıntı

Aynı kategoriden diğer haberler
Küresel ısınmanın sebep olduğu iklim değişikliği sebebiyle günümüzde severek tüketilen pek ço...
Liçi meyvesi Çin’in güneyinde, Hindistan, Vietnam, Filipinler gibi iklime sahip ülkelerde yetiş...
Ülkemizde Mersin’de üretilen ejder meyvesi yani pitaya güney illerimizdeki çiftçilere geli...
Geçen Pazar İzmir, İstanbul ve yurtdışından gelen şeflerle çok keyifli bir organizasyona ev sahipliği yaptı.+ F...
Sağlıklı besin kaynaklarından biriside muşmuladır. Mayhoş tadı ile her yiyenin gönlünü çalamayan bu mey...
Japon bilim insanlarının yaptığı açıklama çay ile ilgili çok çarpıcı bir gerçeği ortaya &c...
Okulların açılmasıyla kalabalık ortamda bulunan çocukların hastalıklardan korunması için bağışıklık sist...
Pandispanya yani pasta keki, pastanın taşıyıcı temelidir. Bütün pastaların katmanlarını oluşturan pandispanyanın y&...
Soframızdan eksik etmediğimiz turşunun tam da mevsimiyken birbirinden farklı ve lezzetli turşular kurmak istedik. Üsteli...
Her gün yeni “sağlıklı beslenme” kısıtlamaları ortaya çıkıyor. Ama tüm bu kurallar gerçek...
Damakta unutulmaz bir lezzet bırakmasının yanı sıra başta yüksek lif içeriği, potasyum, demir, folik asit ve kals...
Vitaminlerin, minerallerin vücudumuz için ne denli önemli olduğunu çocukluğumuzdan beri duyduklarımız...
Her ne kadar sağlıksız olduğu için uzak dursak da kızartmaların gönlümüzdeki yeri çok ama &ccedi...
Kinoa, chia tohumu, amarant, avokado ve daha niceleri... Son zamanlarda sağlıklı beslenme trendleri ivmesini hiç d&uum...
Magazin.com.tr derleme haberlerden oluşmaktadır. Yayınlanmasını sakıncalı gördüğünüz haberler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.