İzmir GastroFest

06-12-2018

Geçen Pazar İzmir, İstanbul ve yurtdışından gelen şeflerle çok keyifli bir organizasyona ev sahipliği yaptı.+
Fikir annesi olarak Hande Arslanalp'in yanı sıra Müge Akgün, Gamze İneceli ve Metin Suerkan seçtikleri isimler ve markalarla İzmir'e yeni bir festival kazandırdılar.

Festivalin teması Göç mutfağıydı. Paneller, workshoplar ve tadımlar çok keyifliydi. Ama bence asıl seçilen yer çok başarılıydı.

Alsancak Tren Garı böyle bir etkinlik için gerçekten biçilmiş kaftan diyebiliriz. Moshe Basson, Aylin Yazıcıoğlu, Murat Bozok, Jale Balcı, Olia Hercules, Melih Demirel, Şemsa Denizel gibi değerli şefler workshoplar yaparak aynı zamanda gelen ziyaretçilere tadımlar yaptırdılar. Birlikte güzel temasıyla biz de sevgili Oğul Türkkan ile birlikte benim hazırladığım Boşnak yemekleri ile içecek eşleşmeleri yaptık.

Panellere Parabere Form'un kurucusu, gastronomi dünyasının en etkili kadınlarından Maria Canabal ve marka pazarlama uzmanı Lisa Donoghue de renk kattı. Almanya'nın önde gelen peynir uzmanlarından Ursula Heinzelmann ise İzmir bölgesi şaraplarından peynir eşleşmesi yaptı. Değerli yazarlar ve gastronomi uzmanları Ahmet Örs, Zafer Yenal, Nedim Atilla, Vedat Başaran, Haluk Özyavuz,Ahmet Güzelyağdöken ve Saffet Emre Tonguç panellerde söyleşiler yaptılar. İstanbul ve İzmir'den Frankie, Ent, Cantinery, Mürver, Neolokal, Naif, Balmumu, Hiç Tadım Atölyesi, Vino Lokale, Seçkin Et, Dondurmino ve Murano's gibi bir birinden özel restoranlar gelenlere leziz yemeklerini sundular.

Aklımda kalan lezzetlerin başında Frankie'nin yaptığı yufkaya sarılı küşleme oldu. Ent restoranın sahibi Yoldaş ise çok keyifli bir midye hazırlamıştı. Dondurnino'nun sakızlı dondurması gerçek bir sakız tadındaydı… B'ready'nin hamburgerini tatmak için insanlar uzun süre kuyrukta beklediler. Kumrucu Şevki ve Midyeci Ahmet festivalin popüler isimlerindendi. İstanbul'dan gelen d-ream grubu markası Monochrome mart ayında İzmir'de yeni bir şube açacağı müjdesini verdi İzmirlilere….Seçkin Et çatal bıçak servisi yapmadan elleriyle direkt küçük lokmalar şeklinde et dağıttılar…Kristal yağları İzmir'in ilk tercihi olarak standta yerini aldı. Paneller ve özellikle Roca kardeşlerin Türk şef Sina Sucuka ile birlikte çektikleri Turkish Way film gösterimi çok ilgi çekti.

Tüm dünyada her geçen gün gastronomiye ilgi daha da artıyor. Türkiye'de de artık gençler araştırarak, gezerek ve tadarak kendilerini geliştirmeye çalışıyorlar. İzmir'de ilk defa yapılan bu organizasyona ilgi çok büyüktü… Umarız festivaller bu festival gibi daha bilinçli şekilde gençlere önemli bilgiler vermeyi hedefler.

Günün sonunda Amerikalı saksafon efsanesi Ricky Ford, ünlü piyanist Ali Perret, Can Kozlu, İmer Demirer Ve Matt Hall'ın caz performansı festivale çok büyük coşku kattı.

Alıntı.

Aynı kategoriden diğer haberler
Küresel ısınmanın sebep olduğu iklim değişikliği sebebiyle günümüzde severek tüketilen pek ço...
Liçi meyvesi Çin’in güneyinde, Hindistan, Vietnam, Filipinler gibi iklime sahip ülkelerde yetiş...
Ülkemizde Mersin’de üretilen ejder meyvesi yani pitaya güney illerimizdeki çiftçilere geli...
Geçen Pazar İzmir, İstanbul ve yurtdışından gelen şeflerle çok keyifli bir organizasyona ev sahipliği yaptı.+ F...
Sağlıklı besin kaynaklarından biriside muşmuladır. Mayhoş tadı ile her yiyenin gönlünü çalamayan bu mey...
Japon bilim insanlarının yaptığı açıklama çay ile ilgili çok çarpıcı bir gerçeği ortaya &c...
Okulların açılmasıyla kalabalık ortamda bulunan çocukların hastalıklardan korunması için bağışıklık sist...
Pandispanya yani pasta keki, pastanın taşıyıcı temelidir. Bütün pastaların katmanlarını oluşturan pandispanyanın y&...
Soframızdan eksik etmediğimiz turşunun tam da mevsimiyken birbirinden farklı ve lezzetli turşular kurmak istedik. Üsteli...
Her gün yeni “sağlıklı beslenme” kısıtlamaları ortaya çıkıyor. Ama tüm bu kurallar gerçek...
Damakta unutulmaz bir lezzet bırakmasının yanı sıra başta yüksek lif içeriği, potasyum, demir, folik asit ve kals...
Vitaminlerin, minerallerin vücudumuz için ne denli önemli olduğunu çocukluğumuzdan beri duyduklarımız...
Her ne kadar sağlıksız olduğu için uzak dursak da kızartmaların gönlümüzdeki yeri çok ama &ccedi...
Kinoa, chia tohumu, amarant, avokado ve daha niceleri... Son zamanlarda sağlıklı beslenme trendleri ivmesini hiç d&uum...
Magazin.com.tr derleme haberlerden oluşmaktadır. Yayınlanmasını sakıncalı gördüğünüz haberler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.