Karnabahar Yapraklarını Çöpe Atmayın!

16-12-2018

Kışın en önemli sebzelerinden karnabahar yavaş yavaş tezgahlarda görünmeye başladı. Birçok değişik şekilde pişirilen karnabaharın yaprak kısımlarını atmamalısınız. Sebebini merak ediyorsanız haberi okuyun...

Vücudu toksinlerden temizleme, kabızlığı yok etme, mide ülseriyle savaşma gibi birçok faydası olan karnabaharın yapraklarının faydaları da saymakla bitmiyor...

KANSER
Karnabahar yapraklarında kanseri önlediği söylenen beş tane koruyucu etkin madde mevcut
Bu maddeler ise alfa-tokoferol (E-vitamini), caffeic asit, kaempferol, phytic asit ve rutin olarak biliniyor.

GÖZ
bu yapraklar yedi farklı kataraktı önleyici etkin madde içeriyor.

TANSİYON
Çünkü alpha-linolenic asit ve tryptophan gibi farklı tansiyon düşürücü maddeleri de ihtiva ediyor.

YORGUNLUĞA
Çok güçlü bir antioksidan VE içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde yorgunluğa karşı birebir.

ANTİBAKTERİYEL
Antibakteriyel özelliğine sahip olduğundan iltihapları kurutuyor, özellikle de idrar yolu iltihaplarına iyi geliyor

AFRODİZYAK
Özellikle kadınlar üzerinde afrodizyak etkisi olduğu biliniyor

ALZHEIMER
Tiamin adlı bir madde içeriyor ve bu madde alzheimer hastalığına karşı koruyucu olarak biliniyor.

SİNİR SİSTEMİ
İçerdiği maddeler sinir sistemini kuvvetlendirme özelliğine sahip.

Not: Özellikle tansiyon problemleri yaşıyorsanız karnahar yapraklarını düzenli olarak tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışın deriz.

Alıntı

Aynı kategoriden diğer haberler
Küresel ısınmanın sebep olduğu iklim değişikliği sebebiyle günümüzde severek tüketilen pek ço...
Liçi meyvesi Çin’in güneyinde, Hindistan, Vietnam, Filipinler gibi iklime sahip ülkelerde yetiş...
Ülkemizde Mersin’de üretilen ejder meyvesi yani pitaya güney illerimizdeki çiftçilere geli...
Geçen Pazar İzmir, İstanbul ve yurtdışından gelen şeflerle çok keyifli bir organizasyona ev sahipliği yaptı.+ F...
Sağlıklı besin kaynaklarından biriside muşmuladır. Mayhoş tadı ile her yiyenin gönlünü çalamayan bu mey...
Japon bilim insanlarının yaptığı açıklama çay ile ilgili çok çarpıcı bir gerçeği ortaya &c...
Okulların açılmasıyla kalabalık ortamda bulunan çocukların hastalıklardan korunması için bağışıklık sist...
Pandispanya yani pasta keki, pastanın taşıyıcı temelidir. Bütün pastaların katmanlarını oluşturan pandispanyanın y&...
Soframızdan eksik etmediğimiz turşunun tam da mevsimiyken birbirinden farklı ve lezzetli turşular kurmak istedik. Üsteli...
Her gün yeni “sağlıklı beslenme” kısıtlamaları ortaya çıkıyor. Ama tüm bu kurallar gerçek...
Damakta unutulmaz bir lezzet bırakmasının yanı sıra başta yüksek lif içeriği, potasyum, demir, folik asit ve kals...
Vitaminlerin, minerallerin vücudumuz için ne denli önemli olduğunu çocukluğumuzdan beri duyduklarımız...
Her ne kadar sağlıksız olduğu için uzak dursak da kızartmaların gönlümüzdeki yeri çok ama &ccedi...
Kinoa, chia tohumu, amarant, avokado ve daha niceleri... Son zamanlarda sağlıklı beslenme trendleri ivmesini hiç d&uum...
Magazin.com.tr derleme haberlerden oluşmaktadır. Yayınlanmasını sakıncalı gördüğünüz haberler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.