Karnabaharın Değerini, Ağzının Tadını Bilenlere Özel 32 Farklı Yemek

17-12-2018


Yıllarca değeri bilinmemiş olsa da son yılların yükselen yıldızlarından karnabahar. Küçükken annesinin yaptığı misler gibi sebze yemeklerine burun kıvıranların şimdi yemekten pek keyif aldıklarından anlayacağınız.

Geç de olsa değerini bilmeye başlayanlara, ağzının tadını bilenlere özel tariflerle gelelim, karnabaharı yeni yeni sevmeye başlayanları bu lezzete aşık edelim dedik, birbirinden nefis ve farklı karnabahar reçetelerimizi hemen hazır ettik. Size de içlerinden en sevdiklerinizi, en ilginizi çekenleri seçmek ve bir koşu mutfağa gitmek kaldı.

O zaman kolları sıvayın, başlıyoruz. 

Karşınızda birbirinden nefis karnabahar tarifleri!

Küçük bir not: Bu tarifleri bir köşeye not edin, zira karnabahar daha uzunca bir süre bizimle olacak!

Karnabaharı sevdirme garantili bir tarifle başlayalım: Fırında peynirli karnabahar

Karnabaharı bugüne dek peynirle bir araya getirmeyi hiç düşünmediyseniz ve hatta karnabaharı hiç sevmiyorsanız sebebi bu tarifle henüz tanışmamış olmanız olabilir.

Bıkmadın mı daha mercimekten: Karnabahar çorbası

Yanlış anlaşılmasın mercimeği de seviyoruz, bayılıyoruz hatta. Ama aynı sebepten biraz özlememiz lazım artık. Her fırsatta mercimek çorbası içmekten damağımız farklı lezzette çorbayı unuttu...

Az malzemeyle dev lezzetler hazırlamak isteyenlere: Sütlü karnabahar çorbası

Karnabahar çorbasından söz ettik ama siz, daha az malzemeyle enfes bir karnabahar çorbası yapmak isterseniz sütün katkılarıyla lezzetlenip damaklarda uzun süre iz bırakan bu reçeteyi de deneyebilirsiniz.


Çok pratik: Fırında sütlü karnabahar

Hemen her evde olan 5 basit malzemeyle bir araya getirerek pratik bir yemeğe imza atabileceğiniz, karnabaharın tadını sütle bir araya getirip bambaşka bir noktaya taşıyabileceğiniz bir tarif karşınızda!


O bir klasik: Karnabahar yemeği

Şöyle suyuna doya doya ekmek banabileceğiniz sulu yemeklerden hoşlanıyorsanız yanına çıkaracağınız bir kase yoğurtla efsane bir menüye dönüşecek olan bu klasik lezzeti şiddetle tavsiye ediyoruz.


Şimdi tasarruf zamanı: İsraf karşıtı yalancı kiş

Evde kalan, buzdolabında bir süredir kullanılmayı bekleyen sebzeleri, milföy hamurlarını çıkarın ortaya. Karnabaharın önderliğinde efsane bir lezzete dönüştüreceğiniz onları!


Beşamelle lezzeti katlanmayan yemek var mı: Karnabahar graten


Eğer karnabaharı bir türlü sevemiyor, mesela onu bir patates, bir soğan kadar çok mutfağınıza davet etmiyorsanız bu tarifin ardından haftada en az bir kez karnabahar yemek isteyeceksiniz, eminiz. O, karnabaharın en sevilen hallerinden biri, o bir beşamel mucizesi...


Evet, onunla da yapılır: Karnabahar köftesi

Köfte konusunda galaksinin en başarılı topraklarında yaşadığımızı artık biliyorsunuz. Henüz bilmiyorsanız Köfte tariflerimize bakmanız yeter.  Velhasıl konu köfte olunca...


"Et yemeden doyamıyorum" derseniz: Karnabahar

"Karnabahar iyi hoş ama et yemeden doyamıyorum" derseniz kıymanın katkılarıyla en lezzetli ana yemeklerden birine dönüşen bu karnabaharla tanışın deriz.

Tavukla da olur: Tavuklu soya soslu karnabahar

İçine kıyma koyunca enfes oluyor ama dedik ya daha karnabahar uzunca bir süre bizimle. Onu çeşitlendirmeyi de bilmek lazım. Tavuk ve soya sosun muhteşem uyumuna onu da dahil etmek lazım.


Bulgur şok: Karnabahar kısırı

Altın günlerinin vazgeçilmezi, hepimizin pek sevdiği kısırı bulgurun tekelinden kurtarıyor, onu karnabaharla hazırlıyoruz!


İster atıştırmalık ister ana yemek yerine: Fırında çıtır karnabahar lokmaları

Karnabaharı en sevmeyen insana bile sevdirmeye kararlı olduğumuz şu misler gibi listemizde sıra geldi karnabahara aşık etmeye kararlı bir tarife. Biz fırında pişirdik ama...

Eminiz, böylesini denememiştiniz: Fırında bütün karnabahar

Genelde karnabaharı minik parçalarına ayırıp öyle kullanmaya alışkınız, kabul. Ama bu kez farklılık peşinde onu bütün bütün değerlendiriyoruz. Fırındaki yolculuğunda ona eşlik eden köri, yoğurt ve sarımsak gibi lezzetlerle karnabaharı dev bir lezzet topuna dönüştürüyoruz.

Ezber bozan kek: Karnabaharlı kek

Bugüne dek kek dendiğinde aklınıza ilk olarak pofuduk pofuduk kabarmış tatlı kekler geliyordu belki ama bu tarifle ezberiniz bozulacak, kek deyince aklınıza hemen bu nefis lezzetin damağınızda bıraktığı lezzet gelecek.


Siz yeter ki isteyin: Karnabahar salatası

Diyette olmanız, sıcak yemek istemiyor olmanız ya da çok aç olmamanız engel değil karnabahar yemeye. Siz isteyin, o sizin için salatalara girer de Sezar kıskandırır...

Brokoli de buradaymış: Brokolili karnabahar salatası

Sevdiğiniz salatalar sıralamasında üst sıralara yükselip göbek marulu unutturacak karnabahar salatasına bir de brokoliden destek gelince...

Daha da farklısını isterseniz: Nohutlu romanesco salatası

"Karnabaharı sevmek için hem daha farklı hem de hafif bir lezzete ihtiyacım var" derseniz sizi hemen "piramit karnabahar olarak da anılan romanesco'larla tanıştırmak isteriz.

Burada hamura yer yok: Hamursuz sebzeli kiş

Karnabahar, kendisine çok yakışan biricik akrabası brokoli ile bir araya geliyor, içinden havuç, kaşar peyniri, soğan ve krema gibi tamamlayıcı lezzetler de eksik olmuyor. Bu kiş hem hamursuz oluşu hem de bolca vitaminiyle sofralarda yer almayı fazlasıyla hak ediyor.

Şunu sevmeyenin ağız tadı yok: Fırında beşamel soslu karnabahar

Karnabahar sevmeme kısmını anlayamıyoruz, fırında beşamel soslu karnabahar sevmeme olayını hiç anlamıyoruz. Ya tamam yemek seçebilirsin de, şu lezzete nasıl ön yargılı olabiliyorsun...


Tok olsan canın çekiyor: Karnabahar pane

Bir gün birinin bu cümleleri karnabahar için söylüyor olmasına şaşıracaktınız elbette ama bütün hislerimiz samimi, gerçek. Biraz bakınca siz de bizim gibi hissedeceksiniz...

Sosu yeter: General Tso karnabahar

Uzak Doğu mutfağının efsane lezzeti "General Tso's Chicken" adlı tavuk yemeğinden esinlendiğimiz bu lezzet, dillere destan sosun bu kez tavuk yerine karnabaharla buluşmasından gücünü alıyor.

Sofraya renk gelsin: Pancarlı karnabahar turşusu

Sofrada daha önce görülmemiş bir lezzet, bir renk konuk ediyoruz, bu reçeteyi denemek için daha fazla beklemeyin diyoruz. Şu güzelliğe baksanıza, rengi bile iştah açmaya yeter.

Geç karşısına, izle: Pancarlı karnabahar turşusu tarifi

İlla pizza yiyeceksen: Karnabahar tabanlı pizza

O hep aynısını yediğiniz, yedikten sonra midenizde büyük bir ağırlık hissettiğiniz pizzaları unutturacak bir önerimiz var. Farklı lezzetlere çatal açma vakti geldi, geçiyor...


Sebze sevdirir: Kuşkonmazlı karnabahar pizza

Karnabaharı taban olarak değerlendirmekten söz etmişken farklı bir tarif daha vermeden geçmek olmaz. Bu kez sebze sevdiriyor...

Yumuşacık bir lezzet: Karnabahar sote

Kısık ateşte usul usul pişen, fırında başlayan yolculuğunu tavada tamamlayan bu tarif, bir an önce haftalık yemek listenize girmesi gerekenlerden.


Muhteşem ikili: Yabani mantarlı karnabahar graten

Yine beşamel sosla lezzeti en az iki katına çıkan ama bu kez içinden yabani mantarların o kendine has lezzetinin de eksik olmadığı bir tarif geliyor...

Köri sos onu da güzel yapıyor: Köri soslu karnabahar

Köri Sosuna Laf Söyletmeyenler Derneği'nin başkanı olarak söyleyebilirim ki köri sosunun en çok yakıştığı yiyeceklerden biri karnabahar. Aksi kabul edilemez...


Hangi kızartma güzel olmaz ki: Karnabahar kızartması

"Sağlıklı olan bir şey lezzetli olamaz, lezzetli olan bir şey sağlıklı olamaz" formülünden kelli kızartmayı her zaman tercih etmeyiniz. Lakin...

İstese mantı bile olur: Soslu karnabahar

Soslu karnabahara biraz dikkatli baktığınızda yediğiniz şeyin mantı olduğunu düşünebiliyorsunuz. Yani istese mantı bile olabilecek yeteneklere sahip karnabahar...

Kızartmak yok: Fırında karnabahar mücveri

Tavada, yağda pişirilen, kabakla yapılan klasik mücver tarifinin önünde saygıyla eğiliyor, bu kez onu karnabaharla hazırlayıp fırında pişiriyoruz.


O zaman renk: Hindistan cevizi sütlü karnabahar

Karnabaharı kullanabileceğiniz en farklı, en renkli tariflerden biriyle tanışmaya hazır mısınız? Mutfağından çıkan her lezzete hayran olduğumuz, rengarenk lezzetleriyle midelerden önce gözleri doyuran Gamze Olgun'un mutfağından geliyor.

Alıntı

Aynı kategoriden diğer haberler
Küresel ısınmanın sebep olduğu iklim değişikliği sebebiyle günümüzde severek tüketilen pek ço...
Liçi meyvesi Çin’in güneyinde, Hindistan, Vietnam, Filipinler gibi iklime sahip ülkelerde yetiş...
Ülkemizde Mersin’de üretilen ejder meyvesi yani pitaya güney illerimizdeki çiftçilere geli...
Geçen Pazar İzmir, İstanbul ve yurtdışından gelen şeflerle çok keyifli bir organizasyona ev sahipliği yaptı.+ F...
Sağlıklı besin kaynaklarından biriside muşmuladır. Mayhoş tadı ile her yiyenin gönlünü çalamayan bu mey...
Japon bilim insanlarının yaptığı açıklama çay ile ilgili çok çarpıcı bir gerçeği ortaya &c...
Okulların açılmasıyla kalabalık ortamda bulunan çocukların hastalıklardan korunması için bağışıklık sist...
Pandispanya yani pasta keki, pastanın taşıyıcı temelidir. Bütün pastaların katmanlarını oluşturan pandispanyanın y&...
Soframızdan eksik etmediğimiz turşunun tam da mevsimiyken birbirinden farklı ve lezzetli turşular kurmak istedik. Üsteli...
Her gün yeni “sağlıklı beslenme” kısıtlamaları ortaya çıkıyor. Ama tüm bu kurallar gerçek...
Damakta unutulmaz bir lezzet bırakmasının yanı sıra başta yüksek lif içeriği, potasyum, demir, folik asit ve kals...
Vitaminlerin, minerallerin vücudumuz için ne denli önemli olduğunu çocukluğumuzdan beri duyduklarımız...
Her ne kadar sağlıksız olduğu için uzak dursak da kızartmaların gönlümüzdeki yeri çok ama &ccedi...
Kinoa, chia tohumu, amarant, avokado ve daha niceleri... Son zamanlarda sağlıklı beslenme trendleri ivmesini hiç d&uum...
Magazin.com.tr derleme haberlerden oluşmaktadır. Yayınlanmasını sakıncalı gördüğünüz haberler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.