Meyveleri Uzun Süre Taze Tutabilirsiniz

16-12-2018

Meyveler tazeliğini çok çabuk kaybeder...
Meyvelerinizi saklarken nelere dikkat etmeli ve hangi hatalardan kaçınmalısınız?

Tüketmeyecekseniz yıkamayın
Meyveleri ve aynı zamanda sebzelerin tüketiminden önce temizlenmesi çok önemli. Ancak bu zamanlamayı iyi ayarlamak gerekiyor. Meyvelerinizin ilk günkü gibi taze kalmasını istiyorsanız her zaman tüketmeden kısa bir zaman önce yıkayın. Eğer tüketmeyecekseniz, meyvelerinizi kuru bir şekilde ve hava alabilen saklama kapları içerisinde muhafaza edin.

Salkımlı meyveleri soğuk suda yıkamayın
Üzüm, böğürtlen, çilek ve dut gibi meyveleri yıkarken soğuk yerine sıcak su kullanın. Termoterapi adı verilen bu yöntem sayesinde daha hassas, bozulmaya müsait ve raf ömrü kısa olan bu meyveleri hem taze bir şekilde tüketebilir hem de daha uzun süre saklayabilirsiniz.

Olgunlaşmış muzu buzdolabında saklamayın
Eğer aldığınız muzlar, olgunlaşmış ise bu meyveyi buzdolabında saklamak sanılanın aksine meyvenin yapısına ciddi zarar veriyor. Çünkü soğuk hava, muzun içerisindeki moleküllerin bozulmasına neden oluyor. Oda sıcaklığında saklamak bu meyvenin daha sağlıklı ve lezzetli kalmasını sağlayacaktır.

Meyvelerinizi ayırın
Her meyvenin kendine has özelliği ve raf ömrü bulunuyor. Bu nedenle meyvelerinizi buzdolabına yerleştirirken aynı bir torba ya da kapta değil ayrı bölümlerde saklayın. Etil gaz üreten meyveler, yanındaki ürünü de bozabiliyor.

Sirkeli suda yıkayabilirsiniz
Kayısı, şeftali, çilek gibi yumuşak kabuklu meyvelerinizi buzdolabında saklamadan önce sirkeli suda yıkamanız, daha uzun süreli raf ömrü elde edilmesini sağlar. Yıkama işleminden sonra meyveleri kurulamaya da dikkat edin. Bu yöntem sayesinde raf ömrü 10 güne kadar uzayacaktır.

Tüketemeyeceksiniz dondurun 
Özellikle elma, armut, portakal gibi meyveleri tüketmeyecekseniz ve fazla aldıysanız yıkayıp kuruladıktan sonra dondurabilir ve daha sonra yine taze bir şekilde tüketebilirsiniz.

Delikli torba ya da kap kullanın
Meyvelerinizi saklarken tamamen kapalı ya da örtülü saklama ürünleri kullanmamaya özen gösterin. Hava ile temas etmeyen meyvenin daha çabuk bozulduğunu unutmamak gerekiyor. Bu nedenle file şeklinde torbalar ya da delikli saklama kapları kullanmaya özen gösterin.

Alıntı

Aynı kategoriden diğer haberler
Küresel ısınmanın sebep olduğu iklim değişikliği sebebiyle günümüzde severek tüketilen pek ço...
Liçi meyvesi Çin’in güneyinde, Hindistan, Vietnam, Filipinler gibi iklime sahip ülkelerde yetiş...
Ülkemizde Mersin’de üretilen ejder meyvesi yani pitaya güney illerimizdeki çiftçilere geli...
Geçen Pazar İzmir, İstanbul ve yurtdışından gelen şeflerle çok keyifli bir organizasyona ev sahipliği yaptı.+ F...
Sağlıklı besin kaynaklarından biriside muşmuladır. Mayhoş tadı ile her yiyenin gönlünü çalamayan bu mey...
Japon bilim insanlarının yaptığı açıklama çay ile ilgili çok çarpıcı bir gerçeği ortaya &c...
Okulların açılmasıyla kalabalık ortamda bulunan çocukların hastalıklardan korunması için bağışıklık sist...
Pandispanya yani pasta keki, pastanın taşıyıcı temelidir. Bütün pastaların katmanlarını oluşturan pandispanyanın y&...
Soframızdan eksik etmediğimiz turşunun tam da mevsimiyken birbirinden farklı ve lezzetli turşular kurmak istedik. Üsteli...
Her gün yeni “sağlıklı beslenme” kısıtlamaları ortaya çıkıyor. Ama tüm bu kurallar gerçek...
Damakta unutulmaz bir lezzet bırakmasının yanı sıra başta yüksek lif içeriği, potasyum, demir, folik asit ve kals...
Vitaminlerin, minerallerin vücudumuz için ne denli önemli olduğunu çocukluğumuzdan beri duyduklarımız...
Her ne kadar sağlıksız olduğu için uzak dursak da kızartmaların gönlümüzdeki yeri çok ama &ccedi...
Kinoa, chia tohumu, amarant, avokado ve daha niceleri... Son zamanlarda sağlıklı beslenme trendleri ivmesini hiç d&uum...
Magazin.com.tr derleme haberlerden oluşmaktadır. Yayınlanmasını sakıncalı gördüğünüz haberler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.