Tatlı Krizine Karşı Zeytin Yaprağı

11-03-2019

Dr. Fevzi Özgönül, zeytin yaprağının tatlı krizini önlediğini belirtti.

Tatlı krizine karşı zeytin yaprağı “Bazen öyle anlar olur ki, aniden tatlı bir şeyler yeme ihtiyacı duyarsınız ve tatlı yemeden rahat edemezsiniz. Bu durumu genelde tatlı krizleri olarak da algılayabiliriz” diyen Dr.Fevzi Özgönül, bu tatlı krizlerinden kurtulmak için neler yapmamız gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu. 

Tatlı krizine karşı zeytin yaprağı Dr.Fevzi Özgönül işte bu noktada tatlı krizini kökten çözecek bir tarif vererek tatlı isteğinin 5-6 günde azalacağını söylüyor.

Tatlı krizine karşı zeytin yaprağı Özgönül’e göre; “Bedenimiz enerji olarak kandaki şekeri kullanır. Kan şekeri, sadece basit karbonhidrat diye tabir ettiğimiz unlu yiyecekler, ekmek, şekerler, çikolata, meyve gibi tatlı veya unlu yiyecekleri yediğimizde oluşmaz.

Tatlı krizine karşı zeytin yaprağı Hemen hemen tüm yiyeceklerin içinde mevcuttur. Yeri geldiğinde yiyeceklerin içerisindeki yağları bile sindirim sistemimiz şekere dönüştürebilir.” 

Tatlı krizine karşı zeytin yaprağı Tokluk kan şekeri yani yemek yedikten sonra ölçülen kan şekerinde de yükselme olabileceğini dile getiren Dr.Fevzi Özgönül, “Kan şekerinin yükselmesi için mutlaka yukarıda saydığımız basit karbonhidratları almak zorunda değiliz. 

Tatlı krizine karşı zeytin yaprağı Hatta aç kaldığımızda bedenimizdeki bir kısım yağları bile enerjiye dönüştürebilir. Fakat bu dönüşüm en kaliteli olandan başladığı için kısa açlık dönemlerinde önce yüzümüz ve gitmesini hiç istemediğimiz cilt altı yağlarından başlar.

Tatlı krizine karşı zeytin yaprağı Bu nedenle aç kalarak yaptığımız diyetlerde önce yüzümüz çöker sonra cildimizde sarkma olur fakat bir türlü gitmesini istediğimiz göbek, kalça ve basen yağlarından kurtulamazsınız” diye konuştu. 

Tatlı krizine karşı zeytin yaprağı Basit karbonhidratları yiyecek olarak seçtiğimizde sindirim sistemimizin yavaş yavaş diğer yiyecekleri sindirmeyi azaltır ve sindirim sistemimizin tembelleşmeye başladığını dile getiren Dr.Fevzi Özgönül, “Bir gün ekmeksiz doymamayı, midemiz dolu olduğu halde tatlı isteğini sindirim sistemimiz tembelleştiği için hissederiz. Bu durumdan kurtulmak için öncelikle basit karbonhidratları azaltmak ve sindirim sistemini güçlendirmek gerekir. Sindirim sisteminin tembelleşmesinin bir nedeni de bağırsak içinde yerleşmiş olan sindirime yardımcı bakterilerin ( probiyotik ) zamanla tatlı ve hamur işinden beslenen zararlı bakterilere dönüşmesi de etkendir” diye konuştu. 

Tatlı krizine karşı zeytin yaprağı Dr. Fevzi Özgönül, size tatlı isteğini kökten çözecek bir yardımcı önerdi; “Zeytin yaprağı, çay olarak da tüketilebilir fakat bizim önerimiz, çay olarak satın aldığınız kurutulmuş zeytin yaprağını öğüterek toz haline getirmeniz. Zeytin yaprağının bir çok yararının yanında bakteri ve mantarlara karşı da öldürücü etkisinin olduğudur. Bu etkisi ile bağırsaktaki zararlı bakterileri yok ederek, ev yoğurdu, peynir, turşu, sirke gibi gıdalarda bulunan doğal probiyotiklerin bağırsağa yerleşmesine olanak sağlar. Bu karışımı yazın saat 18-19 , kışın da 16-17 gibi, ikindi kahvaltısında tüketmeye önem gösteriniz. 

Tatlı krizine karşı zeytin yaprağı Yapılışı: Kurutulmuş zeytin yaprağını toz haline gelinceye kadar öğütün veya hazır olanını alın. 

1 kase yoğurt, 1 avuç içi kadar çiğ badem ceviz ya da fındık içi (dilerseniz bir tanesi yada hepsi toplam 1 avuç içi kadar) (rendeleyerek de kullanabilirsiniz) 1 çubuk tarçın, ½ çay kaşığı öğütülmüş zeytin yaprağı. Tümünü karıştırıp afiyet ile yiyin. Akşam yemeğinde sadece acıkınca geç saatte çorba içmeye gayet edin... 

Bunu 5-6 gün sürdürün. Uyguladıktan sonra açlık hissinde azalma ve tatlıya karşı bir isteksizlik hissetmeye başlayacaksınız. 21 gün uygulayıp 1 hafta ara verebilirsiniz.” 

CNNTÜRK

Aynı kategoriden diğer haberler
Küresel ısınmanın sebep olduğu iklim değişikliği sebebiyle günümüzde severek tüketilen pek ço...
Liçi meyvesi Çin’in güneyinde, Hindistan, Vietnam, Filipinler gibi iklime sahip ülkelerde yetiş...
Ülkemizde Mersin’de üretilen ejder meyvesi yani pitaya güney illerimizdeki çiftçilere geli...
Geçen Pazar İzmir, İstanbul ve yurtdışından gelen şeflerle çok keyifli bir organizasyona ev sahipliği yaptı.+ F...
Sağlıklı besin kaynaklarından biriside muşmuladır. Mayhoş tadı ile her yiyenin gönlünü çalamayan bu mey...
Japon bilim insanlarının yaptığı açıklama çay ile ilgili çok çarpıcı bir gerçeği ortaya &c...
Okulların açılmasıyla kalabalık ortamda bulunan çocukların hastalıklardan korunması için bağışıklık sist...
Pandispanya yani pasta keki, pastanın taşıyıcı temelidir. Bütün pastaların katmanlarını oluşturan pandispanyanın y&...
Soframızdan eksik etmediğimiz turşunun tam da mevsimiyken birbirinden farklı ve lezzetli turşular kurmak istedik. Üsteli...
Her gün yeni “sağlıklı beslenme” kısıtlamaları ortaya çıkıyor. Ama tüm bu kurallar gerçek...
Damakta unutulmaz bir lezzet bırakmasının yanı sıra başta yüksek lif içeriği, potasyum, demir, folik asit ve kals...
Vitaminlerin, minerallerin vücudumuz için ne denli önemli olduğunu çocukluğumuzdan beri duyduklarımız...
Her ne kadar sağlıksız olduğu için uzak dursak da kızartmaların gönlümüzdeki yeri çok ama &ccedi...
Kinoa, chia tohumu, amarant, avokado ve daha niceleri... Son zamanlarda sağlıklı beslenme trendleri ivmesini hiç d&uum...
Magazin.com.tr derleme haberlerden oluşmaktadır. Yayınlanmasını sakıncalı gördüğünüz haberler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.