Yemekleri 2 defadan fazla ısıtmayın!

16-12-2018

Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu; ev hanımlarının ve özellikle küçük çocuklu annelerin en çok merak ettiği konulardan biri olan pişmiş yemeklerin saklanmasına dair ipuçları verdi.

Yemeğin pişmesi besin değeri açısından hem kayıp hem kazanım demektir. Salata ile çiğ beslenmemizin yanı sıra pişmiş besinler sayesinde de sindirimi kolaylaştırıyoruz. Örneğin ruşeymi hem olduğu gibi tüketebilir hem de çorbalara vb. katabilirsiniz. İki yöntemin de besin değeri açısından farklı faydaları bulunur.

Pişmiş yemeklerin maksimum saklama süreleri
Etli yemekler (sebze vb fark etmez, içinde et varsa): 1-2 gün Etten kasıt burada, her türlü et ve hatta krema ve yumurta gibi tüm hayvansal ürünlerdir.

Etsiz yemekler, çorbalar, zeytinyağlılar: 3-4 gün

Yemekler en fazla 2 kez ısıtılmalı
Bir pişirme ve en fazla iki ısıtma yapmalıyız yemeklere. Pazar günü dondurucudan çıkardığınız bezelyeyi etsiz pişirdiniz (1 pişirme). Pazartesi işten gelince bir kez ısıttınız. Yanına bir de pilav yaptınız. Pilav bitti, bezelye biraz artınca, buzdolabına atabilirsiniz. Salı akşamı az suda bir erişte haşlayabilirsiniz, belki biraz da sebze çeşnisi ile kavrulmuş kıyma ile beraber bezelyeyi harmanlayıp lazanyavari bir yemek planlayabilirsiniz. Üstüne kaşar ile fırına verebilirsiniz. Bu da bezelye için ikinci ısıtma demek.

Pişirdiğiniz yemekleri 2 saatten fazla dışarıda tutmayın ve buzdolabına kaldırın.
Havanın çok sıcak yaz günlerinde ise bir saatten fazla dışarıda bırakmayın. Hafif sıcak olsa bile buzdolabına kaldırın.
 

Posta Gazetesi

Aynı kategoriden diğer haberler
Küresel ısınmanın sebep olduğu iklim değişikliği sebebiyle günümüzde severek tüketilen pek ço...
Liçi meyvesi Çin’in güneyinde, Hindistan, Vietnam, Filipinler gibi iklime sahip ülkelerde yetiş...
Ülkemizde Mersin’de üretilen ejder meyvesi yani pitaya güney illerimizdeki çiftçilere geli...
Geçen Pazar İzmir, İstanbul ve yurtdışından gelen şeflerle çok keyifli bir organizasyona ev sahipliği yaptı.+ F...
Sağlıklı besin kaynaklarından biriside muşmuladır. Mayhoş tadı ile her yiyenin gönlünü çalamayan bu mey...
Japon bilim insanlarının yaptığı açıklama çay ile ilgili çok çarpıcı bir gerçeği ortaya &c...
Okulların açılmasıyla kalabalık ortamda bulunan çocukların hastalıklardan korunması için bağışıklık sist...
Pandispanya yani pasta keki, pastanın taşıyıcı temelidir. Bütün pastaların katmanlarını oluşturan pandispanyanın y&...
Soframızdan eksik etmediğimiz turşunun tam da mevsimiyken birbirinden farklı ve lezzetli turşular kurmak istedik. Üsteli...
Her gün yeni “sağlıklı beslenme” kısıtlamaları ortaya çıkıyor. Ama tüm bu kurallar gerçek...
Damakta unutulmaz bir lezzet bırakmasının yanı sıra başta yüksek lif içeriği, potasyum, demir, folik asit ve kals...
Vitaminlerin, minerallerin vücudumuz için ne denli önemli olduğunu çocukluğumuzdan beri duyduklarımız...
Her ne kadar sağlıksız olduğu için uzak dursak da kızartmaların gönlümüzdeki yeri çok ama &ccedi...
Kinoa, chia tohumu, amarant, avokado ve daha niceleri... Son zamanlarda sağlıklı beslenme trendleri ivmesini hiç d&uum...
Magazin.com.tr derleme haberlerden oluşmaktadır. Yayınlanmasını sakıncalı gördüğünüz haberler için bizimle iletişime geçebilirsiniz.