Pratik bilgiler köşemizde bugün yeryüzün en çok sevilen şeylerinden biri olan kızartma var. Hepimizin evinde yapılan, milyonlarca insanın sağlıksız demesine rağmen milyarlarca insanın tutkuyla yediği kızartma var.
Yiyeceğin çok fazla yağ çekmemesi için tavayı çok doldurmadan parça parça kızartabilirsiniz
Yağı ikinci kez bir kızartmada kullanmak için ince bir süzgeçten geçirebilirsiniz
Balık gibi güçlü kokuları kızarttığınız tavaları ilk olarak soğuk sudan geçirirseniz kokusunu daha kolay geçirebilirsiniz
Kızartma yapmadan önce tavaya çok az miktarda tuz ekerseniz yağın çevreye sıçramasını engelleyebilirsiniz
Patlıcan kızartmadan önce 5-10 dakika tuzlu suda bekletirseniz, kararmasını ve fazla yağ çekmesini engellersiniz
Tavuğun nar gibi kızarması için pişmeden önce üzerine tuzlu su sürebilirsiniz
Balıkların daha güzel kızarması için önce yıkayıp kuruladıktan sonra süte batırıp ardından una batırabilirsiniz
Patatesin çok daha çıtır çıtır olması için birkaç saat suda bekletebilirsiniz
Yeni aldığınız tavanın kızartmalara yapışmaması için, tavayı ilk olarak sirkeyle kaynatabilirsiniz
Kızartma yaparken işinizi kolaylaştırmak için chopstick’i yardıma çağırabilirsiniz
Tereyağını kızartırken yanmaması için 1-2 damla zeytinyağı ekleyebilirsiniz
Alıntı