Kışın en önemli sebzelerinden karnabahar yavaş yavaş tezgahlarda görünmeye başladı. Birçok değişik şekilde pişirilen karnabaharın yaprak kısımlarını atmamalısınız. Sebebini merak ediyorsanız haberi okuyun...
Vücudu toksinlerden temizleme, kabızlığı yok etme, mide ülseriyle savaşma gibi birçok faydası olan karnabaharın yapraklarının faydaları da saymakla bitmiyor...
KANSER
Karnabahar yapraklarında kanseri önlediği söylenen beş tane koruyucu etkin madde mevcut
Bu maddeler ise alfa-tokoferol (E-vitamini), caffeic asit, kaempferol, phytic asit ve rutin olarak biliniyor.
GÖZ
bu yapraklar yedi farklı kataraktı önleyici etkin madde içeriyor.
TANSİYON
Çünkü alpha-linolenic asit ve tryptophan gibi farklı tansiyon düşürücü maddeleri de ihtiva ediyor.
YORGUNLUĞA
Çok güçlü bir antioksidan VE içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde yorgunluğa karşı birebir.
ANTİBAKTERİYEL
Antibakteriyel özelliğine sahip olduğundan iltihapları kurutuyor, özellikle de idrar yolu iltihaplarına iyi geliyor
AFRODİZYAK
Özellikle kadınlar üzerinde afrodizyak etkisi olduğu biliniyor
ALZHEIMER
Tiamin adlı bir madde içeriyor ve bu madde alzheimer hastalığına karşı koruyucu olarak biliniyor.
SİNİR SİSTEMİ
İçerdiği maddeler sinir sistemini kuvvetlendirme özelliğine sahip.
Not: Özellikle tansiyon problemleri yaşıyorsanız karnahar yapraklarını düzenli olarak tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışın deriz.
Alıntı